Actueel

Ken­nis­maken met: Rina Beers (Valente)

Geplaatst op 19 juli 2021 - Thema's: de Nederlandse ggz, LOC, Phrenos, Trimbos & Valente
In deze rubriek stellen we mensen aan je voor uit landelijke organisaties die de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz ondersteunen en versterken. In deze aflevering het woord aan Rina Beers (Valente) en Liesbeth van Gent (de Nederlandse ggz), beiden actief binnen de vernieuwingsbeweging.

lees verder

“Een nieuwe fase in de ontwik­keling van de ggz”

Geplaatst op 15 juli 2021 - Thema's: Opstart vernieuwingsbeweging
Het is 29 juni, 41 mensen komen online samen tijdens de eerste halfjaarlijkse ontmoeting binnen de landelijke beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz. Er heerst een open en interactieve sfeer. Bevlogen…

lees verder

Ken­nis­maken met: Liesbeth van Gent (de Neder­landse ggz)

Geplaatst op 1 juli 2021 - Thema's: de Nederlandse ggz, LOC, Phrenos, Trimbos & Valente
In deze rubriek stellen we mensen aan je voor uit landelijke organisaties die de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz ondersteunen en versterken. In deze aflevering het woord aan Liesbeth van Gent (de Nederlandse ggz) en Rina Beers (Valente), beiden actief binnen de vernieuwingsbeweging.

lees verder (2)

Periodiek overleg met IGJ, NZa en zorgkan­toren

28 september 2021

Geplaatst op 29 juni 2021 - Thema's: Opstart vernieuwingsbeweging
Periodiek overleg over de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz met: IGJ   NZa CZ zorgkantoor Zilveren Kruis Zorg en Zekerheid Vertegenwoordigers van het kernteam van de beweging Radicale vernieuwing van de langdurige…

lees verder

Periodiek overleg kernteam en directies VWS-minis­terie

8 juli 2021

Geplaatst op 29 juni 2021 - Thema's: Opstart vernieuwingsbeweging
25 februari maakte het kernteam van de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz kennis met vertegenwoordigers van de VWS-ministeries Curatieve Zorg, Langdurige Zorg en Maatschappelijke Ondersteuning. 8 juli is het volgende…

lees verder

Wetenswaar­dig­heden #1: januari – medio juni ’21

Geplaatst op 29 juni 2021 - Thema's: Opstart vernieuwingsbeweging, Deelnemende zorgorganisaties
Hierbij presenteren we graag de eerste versie van onze ‘wetenswaardigheden’. Periodiek geven we via de wetenswaardigheden op een andere manier inzicht in waar zoal aan gewerkt wordt in de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz en waar dat zoal toe leidt. Een overzicht op hoofdpunten.

lees verder

Halfjaar­lijkse ontmoeting

29 juni 2021

Geplaatst op 23 juni 2021 - Thema's: Opstart vernieuwingsbeweging
Volgende week is het zo ver! Onze halfjaarlijkse ontmoeting Radicale vernieuwing langdurige ggz is op 29 juni van 13:30 – 16:00 uur. Online via Google Meets. Het belooft een inspirerende middag te…

lees verder

Eerste maanden Radicale ver­nieuwing langdurige ggz

Geplaatst op 4 juni 2021 - Thema's: Opstart vernieuwingsbeweging, Deelnemende zorgorganisaties
Sinds januari 2021 werken tien zorgorganisaties binnen de landelijke beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz aan een droom: geestelijke gezondheidszorg waarin mensen en relaties het belangrijkst zijn. En niet de regels, protocollen of gewoontes. Het draait om wat belangrijk is voor de mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en de mensen die zorg verlenen. Een impressie van eerste ervaringen en ontwikkelingen.

lees verder

Nieuwe beweging, nieuw gezicht: Carlijn van Aalst

In 23 zorgorganisaties verspreid over het land wordt op dit moment gewerkt aan radicale vernieuwing van de verpleeghuiszorg. En ook al is de beweging in de ggz nog maar net van start, daar doen ook al acht zorgorganisaties mee. Om alle vernieuwingsbewegingen in goede banen te leiden en onderlinge kruisbestuiving mogelijk te maken is het LOC-ondersteuningsteam uitgebreid tot acht mensen. Dieger ten Berge gaat met Marie-Antoinette Bäckes de vernieuwing in de verpleeghuiszorg en langdurige ggz coördineren. Carlijn van Aalst vervult met Aukje Lausberg en Ruth Irik de secretarisrol. Carlijn is een nieuw gezicht binnen LOC en stelt zich hierbij voor.

lees verder

Nieuwe beweging, nieuw gezicht: Dieger ten Berge

In 23 zorgorganisaties verspreid over het land wordt op dit moment gewerkt aan radicale vernieuwing van de verpleeghuiszorg. En ook al is de beweging in de ggz nog maar net van start, daar doen ook al acht zorgorganisaties mee. Om alle vernieuwingsbewegingen in goede banen te leiden en onderlinge kruisbestuiving mogelijk te maken is het LOC-ondersteuningsteam uitgebreid tot acht mensen. Dieger ten Berge gaat met Marie-Antoinette Bäckes de vernieuwing in de verpleeghuiszorg en langdurige ggz coördineren. In dit artikel stelt Dieger zich voor.

lees verder

Deelnemende organisaties

Landkaart met deelnemers door het land

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.