Vacature lid Advies­forum LOC Waar­devol­le zorg

Geplaatst op 4 mei 2022

Het Adviesforum van LOC Waardevolle zorg (ondersteuner en initiatiefnemer van Radicale vernieuwing) zoekt een nieuw lid, met bij voorkeur affiniteit met de jeugd- of eerstelijnszorg. Meer informatie lees je in onderstaande vacaturetekst:

Over LOC Waardevolle zorg

LOC Waardevolle zorg is een netwerk van mensen die zich betrokken voelen bij en zich inzetten voor waardevolle zorg. Dat is zorg die de gezondheid, eigenwaarde en autonomie van mensen maximaal bevordert. Zo kunnen mensen altijd een waarde-vol leven hebben, ook al is dat soms anders dan voorheen. En zo kunnen zij van betekenis zijn voor hun omgeving. En daar op een passende manier aan bijdragen. Waardevolle zorg is zorg die de mens waardeert. Waardoor een mens steeds optimaal tot zijn recht kan komen. Of die nu jong, oud, gezond of minder gezond is. Dan bouw je wat LOC betreft aan een waardevol leven’ voor iedereen. En daarmee aan een gezonde samenleving. Lees verder over de visie ‘Waardevolle zorg’.

LOC vertegenwoordigt 850 cliëntenraden en 600.000 cliënten in de sectoren: jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, thuiszorg, verpleging & verzorging, verslavingszorg en welzijn. 

Adviesforum LOC

Het Adviesforum LOC bestaat uit 10 leden (op vrijwillige basis) met ieder een (ervarings)achtergrond uit één van de sectoren. Het Adviesforum LOC vergadert 5-6 maal per jaar en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de coördinatoren van LOC op de strategische beleidsontwikkeling van LOC. 

Het Adviesforum fungeert als denktank, is als vertaler betrokken bij de vertaling van de ontwikkelde visie naar strategie en functioneert als adviesorgaan op basis van adviesaanvragen. 

Profiel 

Met betrekking tot het individuele deskundigheidsprofiel zijn door het Adviesforum de volgende uitgangspunten geformuleerd: 

  • bestuurlijke kwaliteiten en beschikken over kennis op beleidsniveau;
  • denken en handelen op strategisch niveau, zich kunnen verplaatsen in de positie van cliënten(raden), medewerkers, bestuurders, organisaties en gemeenten; 
  • beschikken over een actief netwerk in de zorg. In staat tot het onderhouden van contacten met (onderdelen van) de achterban van LOC Waardevolle zorg; 
  • kennis van en bereid om een bijdrage te leveren aan de visie Waardevolle zorg. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? LOC ziet je CV met motivatiebrief met belangstelling tegemoet graag vóór 15 juni aanstaande. Je kunt deze toesturen aan vraagbaak@loc.nl. Heb je een vraag? Neem dan contact op met huidige leden van Adviesforum LOC Tjeerd Lont en Wolter Koster via 030 – 284 32 00 of vraagbaak@loc.nl.

Download de vacaturetekst

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese