Week van de Radicale ver­nieuwing 2022

  • 8 november 2022
  • 7 t/m 11 november 2022

Dit jaar organiseren we de Week van de Radicale vernieuwing van 7 tot en met 11 november. Je kan meedoen in Utrecht, op diverse locaties in het land en online. Deze week staat het thema ‘Op zoek naar Waardevol leven!’ centraal. We organiseren de Week samen met de vernieuwingsbewegingen Radicale vernieuwing zorg in het verpleeghuis en thuis, Radicale vernieuwing jeugdzorg en Radicale vernieuwing zorgonderwijs, en het nieuwe initiatief ‘Nieuwe vormen van samen wonen en leven.

Vooraankondiging: Op zoek naar Waardevol leven!

Iedereen is op zoek naar hoe hij een waardevol leven kan leiden, dat aansluit op wat er voor hem toe doet. In de zorg zijn we op zoek hoe we anderen daarbij kunnen helpen: cliënten, naasten en medewerkers. Juist nu, in een tijd waarin de menselijke maat soms ver te zoeken lijkt. Deze Week van de Radicale vernieuwing geeft het podium aan de mensen in de zorg die hieraan werken, hun oplossingen én uitdagingen.

Die zijn er namelijk volop, in de radicale vernieuwingsbewegingen. En aan creativiteit is ook geen gebrek. Of het nu gaat om voldoende zorgmedewerkers, over een goed werk- en leerklimaat of hoe je ook Waardevolle zorg kunt bieden waar dat nog niet lukt. In aanloop naar de Week van de Radicale vernieuwing gaan we op tour door het land, op zoek naar mensen en praktijkvoorbeelden die zij tijdens de Week het podium willen geven.

Dinsdag 8 november: Radicale vernieuwing langdurige ggz

Dinsdag 8 november staat in het teken van de vernieuwing in de langdurige ggz. Enkele onderwerpen die in elk geval aan bod komen:

  • Hoe je ook in moeilijke tijden kunt investeren in radicale vernieuwing. En de noodzaak daartoe
  • Binnenkijken bij LEVANTOgroep: cliënt maximale regie over nieuwe beschermde woonplek
  • Over de schotten: nieuwe vormen van samen wonen en leven in de wijk
  • Leren en ontwikkelen: resultaten en zoektocht Radicale vernieuwing zorgonderwijs
  • Kijk elke dag online de RV Late Nightshow (terug)!

Aanmelden

Er is een ochtend, middag en avondprogramma. Er is beperkt plek, heb je een uitnodiging ontvangen? Meld je dan vast aan. Of neem contact op met rvggz@loc.nl om deel te nemen.

Oproep: doe mee, denk mee!

Heb je een praktijkvoorbeeld dat je wilt delen of juist een uitdaging waar je hulp bij wilt? Een bijzondere locatie waar je vernieuwers tijdens de week wilt uitnodigen, bijvoorbeeld waar goed te horen of zien is hoe aan de vernieuwing gewerkt wordt? We horen heel graag van je! Laat een reactie achter onder dit bericht of stuur ons een email: rvggz@loc.nl 

Uitgebreide programma en overige dagen

Het uitgebreide programma met bijdrages uit alle vernieuwingsbewegingen delen we binnenkort op de speciale website: weekvanderadicalevernieuwing.nl. Daar kun je nu al meer achtergrondinformatie vinden, en de vooraankondiging voor de andere dagen van de inspiratieweek.

Terugkijken Week 2021

Uitgebreid verslag van de week kun je hier lezen en bekijken.

Kijk op weekvanderadicalevernieuwing.nl en #weekvanderadicalevernieuwing voor alle informatie en alle video’s over de afgelopen Week van de Radicale vernieuwing.

Week van de Radicale Vernieuwing
> Terugkijken 2021
> Alles over 2022

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.