8 t/​m 12 november: Week van de Radicale ver­nieuwing (ook online!)

Voor de Week van de Radicale vernieuwing 2022: klik hier.

Een aantal jaren geleden nam LOC Waardevolle zorg het initiatief voor de beweging Radicale vernieuwing in de verpleeghuiszorg. Daar zijn 26 zorgorganisaties ruim 4,5 jaar actief om de zorg steeds te organiseren vanuit de relatie tussen de mens die zorg nodig heeft, de naasten en de zorgverleners. Inmiddels zijn er ook in andere sectoren bewegingen Radicale vernieuwing gestart, waaronder in de langdurige ggz. Hun doel? Ervoor zorgen dat het in de zorg weer om mensen en menswaardigheid draait, in plaats om van het volgen van wetten, systemen, gewoonten en protocollen. We zien daar steeds meer resultaten van.

Er ontstaat ruimte om kleinschalig, met mensen zelf en wie belangrijk voor hen zijn, passende oplossingen te zoeken. Oplossingen die aansluiten op wat ertoe doet voor cliënten, naasten en medewerkers. Ook in de langdurige ggz, het zorgonderwijs en de jeugdzorg zijn bewegingen Radicale vernieuwing actief. Ministeries, inspectie, zorgkantoren en andere landelijke partijen zijn betrokken. 

8 t/m 12 november

Deze Week is er volop aandacht voor alle bewegingen én voor hoe we van elkaar kunnen leren en hoe we krachten verder kunnen bundelen. Samen doorbreken we muren!

  • Programma in Utrecht, bij zorgorganisaties, VWS en online
  • Elke dag: inspirerende praktijkvoorbeelden
  • Elke avond de RV Late Nightshow: 20.30 – 21.15 uur
  • Interactieve sessies over actuele uitdagingen
  • Verdiepende gesprekken, zicht op waar je zelf staat, concrete informatie & tips en tools waar je de volgende dag mee verder kunt
  • Ruimte om informeel uit te wisselen en contacten op te doen

Voor en met wie

De Week van de Radicale vernieuwing is toegankelijk voor alle deelnemers en online kunnen ook alle overige geïnteresseerden (kosteloos) meekijken en meedoen.

Want steeds uitgaan van wat van betekenis is voor cliënten, naasten en medewerkers, vraagt iets van iedereen die daarbij betrokken is. Tijdens de Week van de Radicale vernieuwing komen dan ook weer mensen met heel diverse achtergronden samen om volgende stappen te kunnen zetten. Denk aan: cliënten, naasten, medewerkers, projectleiders/coördinatoren, managers, mensen van ondersteunende diensten, beleidsmakers, bestuurders, leden van raden van toezicht en cliëntenraden en partners in de bewegingen (zoals VWS, inspectie, NZa, mensen van zorgkantoren, maar ook bijvoorbeeld de Nederlandse ggz, kenniscentrum Phrenos, Trimbos instituut en Valente). 

Programma

Klik op een van de dagen hieronder om alle activiteiten per dag te bekijken en om je (kosteloos) aan te melden. Of kijk op weekvanderadicalevernieuwing.nl voor meer informatie. Activiteiten in de Week zullen ook terug kijken zijn via weekvanderadicalevernieuwing.nl en via #weekvanderadicalevernieuwing.

Praat mee!

Geïnteresseerden worden opgeroepen om bekendheid te geven aan en mee te praten tijdens deze Week. Samen kunnen we de mogelijkheden die Radicale vernieuwing biedt zo breed mogelijk onder de aandacht brengen. Met als doel om samen muren te doorbreken: in onszelf, in en tussen organisaties, maar ook muren tussen sectoren. Deze communicatiematerialen kunnen hiervoor ingezet worden.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese