Bijdrage tijdens Week van de Medezeg­genschap

  • 4 oktober 2022
  • Utrecht

Radicale vernieuwing langdurige ggz is een netwerk waarin mensen werken aan geestelijke gezondheidszorg die steeds opnieuw begint bij mensen. Het gaat om wat belangrijk is voor mensen die zorg nodig hebben, maar ook om wat ertoe doet voor naasten en medewerkers. We vormen een beweging van regels naar relaties. Tijdens de Week van de Medezeggenschap in oktober gaan we in gesprek hoe we medezeggenschap vormgeven vanuit de relaties.

De toekomst is Waardevolle zorg

3 tot en met 7 oktober is de Week van de Medezeggenschap, georganiseerd door LOC Waardevolle zorg (tevens ondersteuner van de beweging Radicale vernieuwing langdurige zorg). Het thema van de Week van de Medezeggenschap is: De toekomst is Waardevolle zorg.

Tijdens de Week is er ruimte voor ontmoeting, uitwisseling en zijn er allerlei sessies waaraan je kunt deelnemen. Zoals de sessie die we vanuit de vernieuwingsbeweging mogelijk maken, op maandag 3 oktober. Ook aan de opening van de Week en de talkshow leveren we een bijdrage. De opening maandag 3 oktober was via livestream kosteloos online mee te kijken. Lees hier het verslag en kijk de gehele livestream terug! Donderdag 6 oktober wordt de talkshow online uitgezonden, van 19.30 – 20.30 uur is die ook kosteloos te bekijken, via deze link.

Vertrouwen als basis

Een van de onderwerpen die aan de orde komt tijdens de Week is: vertrouwen als basis. Op de webpagina over de Week is te lezen:

“Zorg is relatie. Relaties worden gebouwd op basis van vertrouwen. Dit vertrouwen is een belangrijke voorwaarde om te komen tot Waardevolle zorg. Niet alleen in de relatie zorgvrager, zorgverlener en naasten, maar ook in de bredere context. Bijvoorbeeld in de relatie tussen bestuurder, toezichthouder, medezeggenschapsorganen – en ondersteuner. Vertrouwen als basis om nieuwe zorgverleners op te leiden of initiatieven te ontplooien. En vertrouwen om als mensen in vrijheid te leven en daar niet aan af te doen.”

De sessie vanuit de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz wordt verzorgd door Frank Spijker (lid centrale en lokale cliëntenraden LEVANTOgroep, deelnemer in de beweging) en Carlijn van Aalst (coördinator van de beweging). Meer informatie en aanmelden voor deze dag kan via deze pagina. Meer over de kosten, zie hier.

Meer weten

Vragen of meer informatie? Stuur een email naar rvggz@loc.nl of bel 030 – 207 40 67.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese