Coördinatoren Radicale ver­nieuwing

  • 6 december 2023
  • 10:00 - 11:30
  • Online

De coördinatoren Radicale vernieuwing langdurige ggz van de deelnemende zorgorganisaties vormen een netwerk. Ze ontmoeten in elk geval een elkaar een aantal keren per jaar om verder met elkaar kennis te maken, uit te wisselen en elkaar te ondersteunen en versterken. Daarnaast zetten coördinatoren de koers van de beweging uit, op basis van wat er in de praktijk van Radicale vernieuwing gebeurt en nodig is.

Uitwisseling over de vernieuwing

Tijdens deze bijeenkomsten is er specifieke aandacht voor:

  • welke drijfveren we hebben om mee te doen met Radicale vernieuwing
  • hoe je hoopt dat Radicale vernieuwing bijdraagt aan de uitdagingen waar je in jouw organisatie voor staat en hoe dat gaat
  • wat een ieder(s) organisatie te bieden heeft aan de uitdagingen/beweging – en waar de beweging bij zou kunnen helpen.

Netwerkfunctie

Op deze manier versterken we de onderlinge relaties en de netwerkfunctie van de beweging. En kunnen we elkaars krachten en kwaliteiten optimaal benutten!

Maak in dit artikel – kennis met één van de coördinatoren: Monique Menger van GGZ Friesland. Waar hoopt zij dat de vernieuwing zoal toe leidt en waar plukt ze al vruchten van deelname aan het netwerk?

Koers

Voor het bepalen van de koers, worden de coördinatoren ook ondersteund door mensen van de landelijke partnerorganisaties (de Nederlandse ggz, Phrenos, Trimbos en Valente), mensen van LOC Waardevolle zorg (naast partner ook ondersteuner van de beweging) en VWS-vertegenwoordigers. Zij sluiten soms ook bij de bijeenkomsten van coördinatoren aan.

Onze missie is helder, maar het speelveld is breed. Door deze werkwijze wordt duidelijk wat de beweging verder kan doen om mensen in de praktijk steeds weer te ondersteunen en versterken.

Coördinatoren voeren ook periodieke gesprekken met partijen als VWS, inspectie, zorgkantoren en de NZa over mogelijkheden voor radicale vernieuwing.

Meer weten

Wil je bij de volgende ontmoeting zijn?
Heb je vragen of wil je meer informatie?

Stuur graag een email naar rvggz@loc.nl, of bel 030 – 207 40 67.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese