Een samen­leving creëren die draait om Waardevol leven

Hoe komen we tot een samenleving waarin mensen hun leven als betekenisvol ervaren, ook als zij zorg of ondersteuning nodig hebben? Bijvoorbeeld door in hun buurten en dorpen zelf te kunnen beslissen hoe zij willen (samen)leven, werken, wonen, leren en spelen? En waarbij organisaties, instanties en overheden helpend zijn – en niet bepalend? Kortom, hoe creëren we een samenleving die draait om Waardevol leven? En hoe kunnen burgerinitiatieven, zorgorganisaties en anderen elkaar versterken?  

Dát is de vraag waarover een groep mensen in gesprek ging tijdens de Week van de Radicale vernieuwing. Op hun initiatief gaan we dinsdag 21 maart verder in gesprek over praktijkervaringen en stappen die we kunnen zetten, op een bijzondere locatie!

Nieuwe manieren van samenleven

Het 8ste Werk in Kampen: een plek waar mensen er voor elkaar zijn en ruimte bieden. Waardoor het beste in mensen tot uiting komt en de meeste zorg overbodig is. Een select gezelschap (er is namelijk beperkt plek) krijgt de kans om te zien en proeven wat het betekent om op deze plek te werken aan nieuwe manieren van samenleven. 

Programma

In gesprek over:

Wat hebben mensen in een bepaalde wijk/buurt – deze keer Kampen – nodig? Hoe geven zij vorm aan hun eigenaarschap over ondersteuning & zorg? Hoe verbinden we dat wat er leeft, speelt en ontstaat in de samenleving met meer traditionele zorgorganisaties? Hoe zouden pioniers en de meer traditionele zorg elkaar kunnen helpen en kunnen versterken? En hoe verbreden we het gesprek hierover in de samenleving?

Met wie?

Juist door met mensen met heel verschillende achtergronden in dialoog te gaan, willen we concrete verdere stappen zetten.

Meer info

Contact

Vragen? Neem gerust contact op via rvggz@loc.nl of 030 207 4067.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese