Cliënten, naasten, ervaringsdes­kundigen | Een zinvolle dag

Inloop met koffie vanaf 9:00 uur, start programma 9.30 uur

Cliënten, naasten en ervaringsdeskundigen spraken al eerder af om vaker bij elkaar te komen binnen de beweging. Om samen verder te verkennen waar mogelijkheden liggen om elkaars vernieuwing verder te brengen. Graag komen wij weer samen, nu ook met de coördinatoren Radicale vernieuwing, medewerkers van deelnemende organisaties en landelijke partners. Dit keer rondom een thema waar binnen de beweging actief aan gewerkt wordt: Zinvolle daginvulling.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we op een inspirerende manier met elkaar in gesprek over wat een zinvolle dag is, ook als je langdurige psychische problemen ervaart en langdurig in een kliniek verblijft of in een beschermde woonvorm woont. En hoe we met elkaar voor die zinvolle dag kunnen zorgen door passend ongehoorzaam te zijn. We gaan elkaar ontmoeten in geest van de beweging: waarbij de mens met zijn of haar eigen leven en relaties centraal staat, en niet de gewoontes, protocollen of regelgeving. 

Vragen die we met elkaar bespreken zijn bijvoorbeeld: Wie heeft de keuzes in daginvulling en hoe ver kan je daarin gaan? Welke kansen en knelpunten zijn er? Hoe zorgen we voor voldoende veiligheid om kansen te verkennen? Hoe garanderen we de evenwaardigheid? En hoe nemen we tijd en ruimte voor wat er werkelijk toe doet?

Kom je ook?

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten op 9 mei en hopen op een vruchtbare bijeenkomst waarin we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. De bijeenkomst is voor mensen uit deelnemende organisaties binnen de beweging maar ook andere geïnteresseerden kunnen kosteloos meedoen. Wacht niet met aanmelden want er is beperkt plek.

Heb je specifieke vragen of ervaringen die je deze dag graag wilt bespreken? Laat het ons vooraf even weten, dan kijken we of dat dat wellicht mee kunnen nemen in het programma.

Meer weten

Vragen of meer informatie? Neem contact op via rvggz@loc.nl, of bel 030 – 207 40 67.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese