Hoe kunnen (ex-)cliënten en naasten verder rol pakken in landelijke beweging?

  • 13 oktober 2022
  • 14:00 - 16:30
  • Kwintes, Computerweg 1E, 3821 AA, Amersfoort (naast Station Amersfoort Schothorst)

Om in de langdurige ggz te kunnen komen tot menselijke zorg, is het essentieel dat de mensen om wie het gaat en wat voor hen belangrijk is het uitgangspunt is. Dat kan alleen door hen steeds opnieuw te betrekken bij de organisatie van de zorg en ondersteuning. Dat is dan ook het uitgangspunt van de vernieuwing bij de deelnemende organisaties binnen onze vernieuwingsbeweging. Ook in de activiteiten vanuit onze landelijke beweging werken we nu steeds meer samen met cliënten, ervaringsdeskundigen en naasten.

Vervolg

Tijdens een geslaagde startbijeenkomst hierover binnen de beweging (lees hier een terugblik) spraken de deelnemers af om vaker bij elkaar te komen. Om samen verder te verkennen waar mogelijkheden liggen om samen op te trekken in de vernieuwingsbeweging. (Dus in aanvulling op de eventuele activiteiten die zij ondernemen of rol die zij vervullen voor de vernieuwing binnen de eigen organisaties.)

Naast de mensen die zich in de deelnemende organisaties inzetten om het cliënten- en naastenperspectief te versterken zijn dit keer ook de coördinatoren Radicale vernieuwing van de deelnemende ggz-organisaties uitgenodigd. Net als mensen uit het kernteam en van partnerorganisaties (zorgkantoren, inspectie, NZa). Om zo ook te zorgen voor onderlinge verbindingen.
Wat ons bindt is dat we ons willen inzetten om de zorg beter aan te laten sluiten bij wat van waarde is in het leven van mensen die langdurig zorg ontvangen, naasten en medewerkers. Dat is een zoektocht waar we allemaal voor staan, en waar we elkaar in ons landelijke netwerk bij kunnen helpen. 

De insteek van deze ontmoeting is primair om cliënten, naasten en ervaringsdeskundigen aan het woord te laten, en van daaruit te verkennen hoe we elkaar kunnen helpen in de beweging.

Aanmelden & vragen

Ben je cliënt, ervaringsdeskundige of naasten en wil je erbij zijn? Stuur graag een email naar rvggz@loc.nl, of bel 030 – 207 40 67.

Vragen of meer informatie? Neem contact op via de contactgegevens hierboven.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese