Over Radicale ver­nieuwing langdurige ggz

De beweging ‘Radicale vernieuwing langdurige ggz, van regels naar relaties’ droomt van een geestelijke gezondheidszorg waarin mensen het belangrijkst zijn. En niet de regels, protocollen of gewoontes. Het gaat om wat van waarde is voor de mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en de mensen die zorg verlenen. Wie zorg nodig heeft, moet binnen zijn eigen mogelijkheden een zinvol en waardig leven kunnen leiden, met zorg die daarbij past. Zodat zij van betekenis kunnen zijn voor zichzelf en anderen. 

Radicale vernieuwing

Er zijn in het land vele goede initiatieven gaande, gericht op perspectief op een goed leven. Maar de praktijk is weerbarstig, en vraagt veel inzet. Er is behoefte om bestaande mooie initiatieven te versterken en met elkaar te zorgen voor een grotere impact. Er is behoefte om de langdurige zorg in de geestelijke gezondheidszorg radicaal (‘vanuit de wortel’) te vernieuwen. Met een krachtige inzet van iedereen die hierbij betrokken is. Binnen een landelijk netwerk, met gedreven mensen en organisaties.

Het initiatief voor onze beweging komt van LOC Waardevolle zorg, dat nauw samenwerkt met kenniscentrum Phrenos, Trimbos-instituut, de Nederlandse ggz en Valente. Ook zorgkantoren, IGJ en VWS zijn aangesloten en VWS ondersteunt met subsidie. Maar de grote verandering komt vanuit de praktijk: van cliënten, ervaringsdeskundigen en naasten, van hulpverleners, managers, bestuurders, toezichthouders, inkopers, kenniswerkers en beleidsmakers.

Meer weten

Meedoen?

Neem voor meer informatie graag contact op via rvggz@loc.nl of 030 – 207 4067.

Deelnemende organisaties

Landkaart met deelnemers door het land

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.