Ryanne van Dooren-de Breed

Over mij

Als psycholoog heb ik jaren in het onderwijs gewerkt en jongeren en hun systeem geholpen met uiteenlopende vragen.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan yoga, boksen, wandelen en zelfzorg. Ik geloof sterk in de body-mind connectie en probeer dit in mijn dagelijks leven bewust toe te passen.

Ik krijg energie van het in beweging blijven – het niet stilstaan, maar ontwikkelen! Met daarbij aandacht voor wat op dat moment nodig is en door te luisteren naar wat mijn hoofd en mijn lichaam nodig hebben. Ik ben ambitieus en graag op zoek naar manieren om te groeien. Ik hou ervan om creatief te zijn en buiten de gebaande paden te gaan en te denken – met een open blik naar de wereld kijken is voor mij een belangrijk onderdeel van wie ik ben.

​Ik geloof in de kracht van samenwerken met andere deskundigen en ik geloof in de uitwisseling van expertise door middel van casuïstiek, intervisie en supervisie. Ook kwaliteit(sbevordering) vind ik belangrijk. Daarom ben ik in bezit van verschillende registraties, ben ik aangesloten bij beroepsverenigingen en volg ik met regelmaat scholingen, opleidingen en kwaliteitsvisitaties om mijn kwaliteit op peil te houden.

Ik ben geregistreerd als Buitenpsycholoog, psycholoog NIP en bij het SKJ.

In april 2021 ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor psychologie en beweging, Lean In. www.praktijkleanin.nl. Bij Lean In combineren we gespreksvoering met beweging, zodat je lekkerder in je vel gaat zitten.

De gesprekken zijn gebaseerd op positieve cognitieve gedragstherapie. Dit is een combinatie van positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie – een kortdurende en praktische therapie, gericht op concreet resultaat. De gesprekken zijn licht en positief van toon en sfeer. Hiermee sta je als mens centraal, in plaats van je klacht. Ik geloof niet in het werken aan de hand van een diagnose, omdat daarmee de cliënt uit het oog verloren kan worden. Ik vind het schrijnend dat er geen vergoeding mogelijk is bij zorgverzekeraars. Ik geloof namelijk dat een classificatie niet standaard aanwezig moet zijn om een behandeling mogelijk te maken – ik geloof dat het helpender is om te kijken naar wie ik tegenover me heb en wat die nodig heeft en te behandelen vanuit de autonomie van de cliënt en naast de cliënt te gaan staan.

Ik voel dat er weinig ruimte is voor deze andere vorm van behandeling in de huidige zorg- en beroepenstructuur. Het is mijn missie om zorg met autonomie van de cliënt meer gangbaar te maken en vergoed te krijgen, zodat het meer erkend mag worden en geen blokkade mag zijn voor een cliënt om passende zorg te ontvangen.

Wat ik wil halen uit dit netwerk

Ik hoop ondersteuning te voelen in mijn missie en mij te omringen met gelijkgestemden, zodat we samen op kunnen gaan in onze missie om de zorgstructuur radicaal te veranderen. Ik geloof dat we met elkaar sterk kunnen staan en dat er alleen dan verandering mogelijk is, vanuit het dialoog en verbinding. Ik hoop geïnspireerd te worden hoe ik hieraan kan bijdragen.

Ik wil ook iets brengen, namelijk

Ik maak me graag hard voor dit doel en maak hierbij gebruik van elk podium wat ik daarvoor kan vinden, zoals het netwerk, de media etc. Ik ga hierover graag in gesprek en inspireer graag mensen om kritisch te kijken naar waarom ze werken zoals ze werken.

Organisatie

Lean In

Locatie in het land waar jouw/​de activiteiten van de organisatie vooral plaatsvin­den

Nederland

Omschrij­ving van de organisatie-ac­tiviteiten en wat ik doe

Bij Lean In combineren we gespreksvoering met beweging, zodat de cliënt lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten.

De gesprekken zijn gebaseerd op positieve cognitieve gedragstherapie. Dit is een combinatie van positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie – een kortdurende en praktische therapie, gericht op concreet resultaat. De gesprekken zijn licht en positief van toon en sfeer. Hiermee sta je als mens centraal, in plaats van je klacht.

Naast de gesprekken kiest de cliënt één van de vijf bewegingsmodules om ook echt in beweging te komen en de energie te laten stromen! De cliënt kan kiezen uit:
Yoga
Fitness
Boksen
Wandelen
Dans

De bewegingsmodules zijn bedoeld om in beweging te komen en ondertussen de hulpvraag aan te gaan, samen met een ervaren begeleider op dit gebied mét kennis van gespreksvoering. De intensiteit van de beweging spreken we samen af. Aan de hand van de hulpvraag worden middelen ingezet om – letterlijk en figuurlijk – vooruit te komen!

Wat ik nog wil delen met dit netwerk

Ik ga graag samen op om in dialoog met elkaar de ggz ten goede te veranderen, zonder daarbij in te boeten op kwaliteit.

Mijn bijdrages

Mijn reacties

Nog geen reacties geplaatst op dit sociaal platform.
Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese