GGZ Rechtspraak Slopend

De GGZ Eindhoven is schuldig aan de dood van een 29-jarige vrouw in 2013. Dit heeft het gerechtshof bepaald. De oorzaak was een bijwerking van het Antipsychoticum Clozapine. Dat schreef de NOS afgelopen woensdag 22/3-2023.

Maar wat ik me nog afvraag is hoe jullie tegen de rechtszaak aankijken. En dan met name hoe het kan dat deze in totaal 10 jaar (2013-2023) geduurd heeft. Ik snap best dat zo'n rechtszaak een paar maanden in beslag kan nemen. Maar 6 jaar voor de eerste aanleg en 4 jaar voor het hoger beroep is extreem lang. Dat is slopend voor betrokkenen en ook voor de rechtspraak zelf.

https://nos.nl/artikel/2468460-ggz-eindhoven-in-hoger-beroep-schuldig-aan-overlijden-patient-in-2013

Volgens mij heeft het met een overdaad aan dossiervorming te maken. Ik schreef jullie al een keer hierover. Heb zelf voor de rechtspraak gestaan en ben (onterecht) veroordeeld op basis van 500 pagina's proces verbaal. Ik weet zeker dat mijn gedrag destijds ook in maximaal 20 pagina's beschreven had kunnen worden. Dat zijn in dat geval 480 pagina's teveel aan dossier šŸ™‚

Met vriendelijke groet,

Piet (Visser)

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-paginaā€™s verschijnen allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing langdurige ggz. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail rvggz@loc.nl of bel 030 207 4067.

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Click to access the login or register cheese