Justitie Raakt Uitgeput & TBS

Er was een opvallend bericht over uitgeputte rechters en officieren van justitie (Link 1). Het lijkt me dat hun overwerktheid te maken heeft met de veel te dikke dossiers die ze zelf maken. Want ik ben eind 2017 veroordeeld op basis van een dossier van 500 pagina's, terwijl mijn gedrag ook in maximaal 20 pagina's beschreven had kunnen worden.

LINK 1 => https://www.gelderlander.nl/binnenland/ … ~a1f636d7/

Maar er is ook nog tweede oorzaak waarom het OM en de Rechtspraak overbelast raken. Ze houden zich namelijk bezig met vermeende misdrijven die Nederlanders in het buitenland plegen (Link 2). Terwijl ik van mening ben dat men zich alleen bezig zou moeten houden met misdrijven die Nederlanders EN buitenlanders in Nederland plegen. Alleen daar is het Nederlands Recht van toepassing zou je zeggen. In het buitenland doet het Buitenlands Recht ertoe. 

LINK 2 => https://www.gelderlander.nl/binnenland/ … ~ac252129/

Voor mezelf geldt dat ik ook (onterecht) veroordeeld ben voor iets dat ik in het buitenland deed. Ik was in 2016 verliefd (kan gebeuren) op een Duitse vrouw van bijna 30 terwijl ik zelf 48 jaar was. Ik stuurde haar met tussenpozen van een week een liefdesbrief met daarin het voorstel om elkaar te ontmoeten. In totaal stuurde ik haar 4 brieven die ik zelf in de brievenbus deed op haar werk. Ik wilde namelijk zeker weten dat de brieven bezorgd werden (was achterdochtig). Ook stuurde ik per brief 2 begeleidende emails. Eentje als ik aankwam in haar stad en eentje als ik weer vertrok. Dit alles zonder enige vorm van bedreiging. Pas na de 3e brief kreeg ik van een nep-account een email met een scheldpartij. Ik twijfelde eraan of deze wel van de Duitse vrouw afkomstig zou zijn (onterecht).

Het bovenstaande leverde me een veroordeling voor stalking op met als resultaat een gemaximaliseerde periode van 4 jaar TBS met dwangverpleging. Ik ben het hier nog steeds niet mee eens. Maar wat me ook steekt is dat de Nederlandse rechter en het OM zich bezig hielden met iets dat 100% in Duitsland gebeurde. De enige connectie met Nederland was dat ik de vrouw 10 jaar eerder in Wageningen had leren kennen. Dus waarom werd ik door de Justitie in Nederland veroordeel voor iets wat ik in Duitsland deed? Als je in Duitsland door een rood stoplicht rijd dan wordt je ook door de Duitse Justitie beboet en valt dat niet onder de Nederlandse Rechtspraak. Te gek voor woorden dus !

Met vriendelijke groeten,

Piet (Visser)

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s verschijnen allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing langdurige ggz. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail rvggz@loc.nl of bel 030 207 4067.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Click to access the login or register cheese