Opstart vernieuwings­beweging

Bij een heel aantal deelnemende ggz-organisaties zijn mensen uit de organisatie hun deelname aan Radicale vernieuwing gestart met een ‘kampvuurgesprek’. Tijdens deze inspiratiebijeenkomsten wordt gedroomd: hoe zou de ggz eruit zien als je de die opnieuw uit zou vinden met elkaar? Onder meer cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners, managers, beleidsmakers en bestuurders doen eraan mee.

Kampvuurgesprekken
Steeds meer organisaties zetten nu ook structureel kampvuurgesprekken in voor de vernieuwing. Als basis voor alle vernieuwingsactiviteiten. Op deze pagina vind je een overzicht van verslagen van kampvuurgesprekken (in tekst, korte video’s, foto’s en tekeningen van deelnemers). Het geeft een beeld wat dat zoal heeft opgeleverd en in gang gezet. Dit artikel van eind vorig jaar geeft daar een samenvatting van, dit artikel van mei 2022 geeft een update.

Wetenswaardig
Er is sinds de start van de beweging begin 2021 veel in beweging gezet voor onze droom. Radicale vernieuwing is een langdurig veranderproces. Toch zien we al eerste opbrengsten, op verschillende niveaus. Belangrijke resultaten uit de evaluatie in de zomer van 2022 lees je hier: ‘Cliënten en medewerkers voelen zich meer gezien en gehoord’. Eind 2022: ‘Zo kunnen we veel kostbare tijd en aandacht vrijmaken voor Waardevolle zorg’. Laatste stand van zaken (februari 2023): ‘Vernieuwers zetten zichtbare stappen om cliënten, naasten en hulpverleners structureel voorop te stellen’

Via onze media (dit sociaal platform, sociale media, nieuwsbrief) publiceren we steeds updates. Die hebben we ook weer opgesomd in de laatste editie van onze Wetenswaardigheden.

Waar ben je naar opzoek?

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese