psychiaters

Vertrouwen in de ggz onder druk: steun Rechtszaak tegen Neder­landse Zor­gautoriteit

Geplaatst op 15 februari 2023 - Thema's: de Nederlandse ggz, LOC, Phrenos, Trimbos & Valente
Vertrouwen in degene die je helpt (zoals een psycholoog of psychiater) is heel belangrijk voor mensen met psychische problemen. Dat kan niet zonder privacy. Maar de overheid verzamelt steeds meer intieme gegevens. Systemen zijn daarbij belangrijker geworden dan mensen en wat zij belangrijk vinden. Dat moet stoppen, vinden cliënten, psychologen, psychiaters en drie landelijke organisaties. Waaronder de ondersteuner van Radicale vernieuwing langdurige ggz, LOC Waardevolle zorg. Steun ook en doneer voor de rechtzaak!

lees verder (2)

De ontmoeting van mens tot mens | Terugblik Week van de Radicale ver­nieuwingsdag

Op zoek naar Waardevol leven! Dinsdag 8 november, tijdens de Week van de Radicale vernieuwing 2022 kwamen veel mensen bij elkaar binnen het netwerk Radicale vernieuwing langdurige ggz, met een…

lees verder (2)

Terug­kij­ken: opening ggz-dag Week van de Radicale ver­nieuwing!

Ook dit jaar organiseren betrokkenen bij Radicale vernieuwingsbewegingen de Week van de Radicale vernieuwing, ondersteund door LOC Waardevolle zorg. De week vindt plaats van 7 tot en met 11 november.…

lees verder

“Maximale regie cliënten”: Waardevol leven mogelijk maken voor mensen in langdurige ggz 

Doorgaand aansluiten op wat van waarde is voor cliënten, naasten en hulpverleners: dat is de droom van Radicale vernieuwing langdurige ggz. In ons winternummer blikten we terug op het eerste jaar van deze vernieuwingsbeweging. In dit artikel een aantal ontwikkelingen in de eerste maanden van 2022 en drijfveren van deelnemers. “Mensen geloven het vaak bijna niet, dat iemand tóch vooruit kan gaan en ontwikkelstappen zet.”

lees verder (2)

Pleidooi voor een nieuwe psychiat­rie van samen­wer­king – Jim van Os en Myrrhe van Spronsen

Geplaatst op 25 maart 2022 - Thema's: Opstart vernieuwings­beweging
Veel mensen die in de psychiatrie werken of er hulp zoeken, concluderen dat het anders kan. DSM-diagnoses voelen beperkend, maar hoe dan wel? Jim van Os en Myrrhe van Spronsen schreven er een boek over. De hulpverlener heeft de waarheid niet in pacht maar kan hem wel vinden: samen met de hulpvrager. We gingen er met hen over in gesprek, lieten ons inspireren en verkennen nu hoe we elkaar verder kunnen versterken.

lees verder

Week van de Radicale Vernieuwing!
> Terugkijken & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese