In gesprek met (ex-)cliënten en naasten over hun rol in landelijke beweging

  • 13 juni 2022
  • 13:30 - 15:30
  • Kwintes

Ook in de landelijke beweging meer optrekken met mensen die ggz-zorg ontvangen/ontvingen en hun naasten

Bij de Radicale vernieuwingsbeweging van regels naar relaties hoort dat we gelijkwaardig in contact zijn en samen optrekken met de verschillende betrokkenen, en dat we hun heel eigen perspectieven de ruimte geven.

In de praktijk merken we dat we bij de opstart van de beweging nog vaak met de zorgverleners en beleidsmakers van deelnemende organisaties werken aan de vernieuwing die nodig is. Dat is essentieel. Maar we merken ook dat we dit nog niet zo veel doen met mensen die zorg ontvangen of ontvingen of hun naasten, als we willen en nodig is (willen we wat voor hen belangrijk is steeds het uitgangspunt kunnen laten zijn).
We zijn er dan ook van overtuigd dat het van grote waarde is om te verkennen hoe we ook in activiteiten van de landelijke beweging meer met cliënten, ervaringsdeskundigen en naasten kunnen samenwerken. Naast dat dit het uitgangspunt is voor de deelnemende ggz-organisaties in ieders lokale zorgpraktijk.

Daarom organiseren we 13 juni een ontmoeting binnen de beweging,  waarin we actief mensen uitnodigen die zich in de deelnemende organisaties inzetten om het cliënten en naastenperspectief te versterken. Om met hen samen te verkennen waar mogelijkheden zijn om samen op te trekken in de vernieuwingsbeweging. (Dus in aanvulling op de eventuele activiteiten die zij ondernemen of rol die zij vervullen voor de vernieuwing binnen de eigen organisaties.)

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese