Webinar: Onderweg naar samen­zeggenschap, hoe dan?

  • 23 mei 2024
  • 12:00 - 13:30
  • Online via ZOOM

Bernadette Willemse (bestuurder woonzorgboerderij de Reigershoeve): “Mijn vraag is hoe we, nog meer dan nu, op de Reigershoeve met elkaar een sociale en zorgzame gemeenschap kunnen vormen. Waarin het minder uitmaakt wie welke formele rol of plek heeft, maar waarin voorop staat dat we het samen doen en elkaar ook nodig hebben om samen te komen tot waardevolle zorg voor de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Welke vormen van (samen)zeggenschap zijn er die dit ondersteunen?

Tonny Ploeger en Annemartien Berkelaar (Projectleider ontwikkeling en bestuursadviseur bij Viattence): “Wij willen op een nieuwe manier naar zeggenschap gaan kijken. Dit veel dichterbij en met-de cliënt en medewerker beleggen. Hoe doen we dat en wat betekent dat voor de rol en de invulling ervan voor de huidige medezeggenschap binnen onze zorgorganisatie?”

Johan Dreesen (teammanager Levantogroep): “Wij denken vaker na over een goede invulling van de vertegenwoordiging van onze cliënten. In vele cliëntenraden zitten bijvoorbeeld de bewoners zelf niet aan tafel. Dat heeft onder meer te maken met de manier waarop we dat vorm geven. Het past niet goed bij hen, omdat zij vaak de aandachtsspanne missen die nodig is om, soms nodeloos ingewikkelde, documenten door te nemen.”

In gesprek

Deze drie deelnemers van de beweging Radicale vernieuwing nodigen u uit om hierover in gesprek te gaan tijdens het webinar “Onderweg naar samenzeggenschap, hoe dan?” We laten ons inspireren door ervaringen uit de praktijk van JP vd Bent Stichting (Hoe breng je zeggenschap samen zorg je samen voor een zorgzame leefgemeenschap?) en GGZ Drenthe (“wat kan de Naasten-app betekenen in zeggenschap?). We leggen daar onze ervaringen en vraagstukken naast. Kom ook met ons meedenken in dit webinar!

Programma

  • Inleiding door Bernadette Willemse, Reigershoeve
  • Waarom van zeggenschap naar samenzeggenschap? 
  • GESPREK 1: Thema: zeggenschap, Hoe haal je op wat leeft bij de ander? o.l.v. Johan Dreesen, LEVANTOgroep
  • voorbeeld GGZ Drenthe: wat kan de naastenapp betekenen in zeggenschap?
  • GESPREK 2 Thema: hoe breng je zeggenschap samen en zorg je samen voor een zorgzame leefgemeenschap? 
  • voorbeelden J.P. van de Bent en Reigershoeve: zeggenschap geïntegreerd in teams

Aanmelden

Deelname is kosteloos voor deelnemers aan de beweging Radicale vernieuwing en voor cliëntenraden die lid zijn van LOC Waardevolle zorg. Niet-deelnemers en niet-leden betalen €65,- voor deelname. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Voor andere vragen neem contact op via radicalevernieuwing@loc.nl of 030 207 6047.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese