Inspiratievideo Radicale ver­nieuwing zor­gonder­wijs ‘Tus­sen dromen en doen’

Vanuit de beweging Radicale vernieuwing organiseren we al enkele jaren ontmoetingen voor en door het actieteam Radicale vernieuwing zorgonderwijs. Meer achtergrondinformatie daarover lees je hier.

LOC Waardevolle zorg streeft ernaar om de verschillende vernieuwingsbewegingen (verpleeghuiszorg en thuiszorg, jeugdzorg, langdurige ggz en zorgonderwijs) met elkaar te verbinden en te inspireren om steeds meer en beter samen te werken over de sectoren heen. Daarom hebben de betrokken coördinatoren samen een reeks van drie bijeenkomsten bedacht met het thema “Tussen dromen en doen”.

Terugblik 2023

Op 14 september 2023 vond het eerste deel van dit drieluik plaats. Lees hier meer over de eerste bijeenkomst. En op 7 december 2023 vond het tweede deel van dit drieluik plaats.

Inspiratievideo

Op 21 maart 2024 zou het slot van het drieluik “Tussen dromen en doen” plaatsvinden. We merken echter dat de onderwerpen die we bespreken zo waardevol zijn, dat we die vaker willen kunnen benutten. We hebben daarom besloten een video te maken! Op die manier kunnen deelnemers op hun eigen moment, met hun eigen team(s), tijd maken om zich te verdiepen in de onderwijsvernieuwingen. En onderzoeken welke veranderingen gaan helpen om het leerklimaat in de eigen organsiatie te versterken. We hopen hiermee meer mensen in meer organisaties te bereiken. En als deelnemers van de beweging na de eerste video enthousiast zijn, zullen we overwegen om een reeks te maken. 

Intervisie

De bijeenkomst op 21 maart 2024 vervalt hiermee. Deelnemers ontvangen de video zodra deze gereed is, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024. Naar aanleiding van de video is het natuurlijk mogelijk om zelf lokaal reflectie en intervisie te organiseren. Een brede uitwisseling tussen mensen van de verschillende organisaties in het actieteam zorgonderwijs is daarmee nog niet voorzien. Heb je daar wel behoefte aan en heb je wellicht ook ideeën over hoe dat te doen? Neem dan contact op per e-mail via radicalevernieuwing@loc.nl. Dan kijken we wat we op basis van de behoefte kunnen organiseren. 

Verzendlijst

Wil je de inspiratievideo ontvangen? Meld je dan aan voor de verzendlijst via radicalevernieuwing@loc.nl, je ontvangt de video dan rechtstreeks zodra die beschikbaar is.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese