Webinar: Werken aan een gelijkwaar­dige relatie met naasten

  • 12 september 2023
  • 13:00 - 14:00
  • Online via Google Meet

De beweging Radicale vernieuwing organiseert webinars voor (medewerkers van) zorgorganisaties, cliënten, naasten en ervaringsdeskundigen om elkaar te inspireren en samen te leren.

Op 12 september 2023 organiseren we een webinar over “samenwerken met naasten”. We geloven dat relaties met naasten nodig kunnen zijn voor waardevolle zorg, waardevol leven en werken. Het betrekken van naasten als iemand met ggz te maken krijgt, gaat niet vanzelf. Dat kan wel wat zorg en aandacht gebruiken. Daarom willen we graag in gesprek met elkaar: Hoe betrek je naasten? Wanneer begint de relatie met naasten voor hulpverleners; pas als iemand woont op een plek met (intensieve) zorg/begeleiding, of al daarvoor? Wat hebben we van elkaar nodig om tot een gelijkwaardige samenwerking te komen? En: hoe komen we samen tot zorgzame gemeenschappen?

Programma

Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden gaan we zoveel mogelijk in gesprek om elkaar te inspireren en samen te leren. We delen ervaringen vanuit de verschillende Radicale vernieuwingsbewegingen gehandicaptenzorg (in oprichting), langdurige ggz en ouderenzorg.

Voor en met wie

Het webinar is bedoeld voor betrokkenen bij de zorg (zoals medewerkers, cliëntenraden, artsen, kwaliteit/beleidsmedewerkers, ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen), cliënten, naasten en belangstellenden vanuit de relaties binnen de bewegingen Radicale vernieuwing zorg, Radicale vernieuwing langdurige ggz, Radicale vernieuwing jeugdzorg, Radicale vernieuwing gehandicaptenzorg (in oprichting) en leden van LOC Cliëntenraden.

Aanmelden

Meld je aan voor het webinar via dit aanmeldformulier.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese