Week van de Medezeg­genschap 2023

Geplaatst op 22 juni 2023

Medezeggenschap van cliënten is een belangrijke voorwaarde voor het realiseren van Waardevolle zorg, zorg die draait om wat er voor mensen toe doet. Voor mensen die zorg nodig hebben én hun naasten. Maar hoe organiseer je dat effectief? Dit jaar organiseert LOC Waardevolle zorg (ondersteuner van de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz) voor de vierde keer de Week van de Medezeggenschap, van 2 tot en met 6 oktober 2023.

Het thema dit jaar is ‘Lokaal organiseren van (mede)zeggenschap’. In de samenleving wordt de roep om zeggenschap in de eigen leefomgeving steeds groter, en daar wil LOC vanuit medezeggenschap bij aansluiten.

Het is essentieel dat juist de stem van de mensen die zorg en ondersteuning krijgen, een duidelijke plek krijgt in de beleidsvorming – en daarmee uiteindelijk in de kwaliteit van zorg. Zij weten wat voor hen belangrijk is, past bij hun leven en wat nodig is. Hun (mede)zeggenschap heeft dan ook enorme meerwaarde. Komen tot een goede samenwerking met cliënten en hun naasten is alleen geen vanzelfsprekendheid.

Door het hele land

Tijdens de Week van de Medezeggenschap laten cliëntenraden en zorgorganisaties door het hele land zien hoe zij samenwerken aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Dat doen zij met allerlei initiatieven, zoals een spreekuur, een marktkraam, wandelingen, interviews en huiskamer-overleggen. Heb jij een idee om medezeggenschap en betrokkenen bij medezeggenschap die week in het zonnetje te zetten? Meld je initiatief aan via loc@loc.nl.

Wil je graag ervaringen uitwisselen en leren van experts en andere cliëntenraden? LOC organiseert tijdens de Week diverse regionale bijeenkomsten en online trainingen, verzorgd door ervaren trainers en adviseurs en een grote groep vrijwilligers in regionale netwerken. Ook kan je bij LOC kosteloos een poster bestellen om aandacht voor de Week te vragen.

Meer info over het programma volgt. Benieuwd naar de Week van de Medezeggenschap 2022? Dit was de Week van de Medezeggenschap 2022.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese