Actie-on­derzoek naar triadisch werken bij HVO-Querido

HVO-Querido neemt deel aan de beweging Radicale vernieuwing langdurige ggz waarin veertien organisaties op hun eigen manier bezig zijn met leren en werken aan het verbeteren van de langdurige GGZ. De focus ligt op de verandering ‘van regels naar relaties’ en een verdieping op triadisch werken, het nauw samenwerken tussen cliënten, naasten en hulpverleners. Met deze beweging loopt een actieonderzoek mee, tot eind 2023. Het actieonderzoek richt zich op het borgen van de kennis en ervaring die er al is binnen teams over wat werkt in het triadisch werken én op het versterken van het triadisch werken.

Het onderzoek richt zich bij HVO Querido op het programma jongvolwassenen, maar de geleerde lessen kunnen organisatie breed worden benut, onder andere door de verbinding met het naastenbeleid. Drie teams gaan actief aan de slag met het onderzoek: Ambulant team Jongeren 1, Samen Sterk Wonen West en Housing First Jeugd.

Het onderzoek sluit mooi aan bij het naastenbeleid van HVO-Querido en het van daaruit opgestelde implementatieplan ‘Ambitie werken met naasten bij jongvolwassenen’ binnen het programma jongvolwassenen. Het onderzoek is dinsdag 11 oktober begonnen met een gezamenlijke werksessie, waar vertegenwoordigers van de teams gezamenlijke reflecteerden op de betekenis en het belang van het triadisch werken en wat daarin al goed gaat. Dit leidde tot prachtige gesprekken over hoe er nu al veel wordt samengewerkt en waar dat versterkt kan worden, bijvoorbeeld door te vragen: wie bel je als eerst als je de sleutel van je nieuwe huis krijgt? Vervolgens hebben zij een eerste stap geformuleerd waar zij als team mee aan de slag gaan. Over een paar maanden komen we weer bij elkaar om te evalueren hoe de eerste stap is gegaan en wat dan een volgende stap is.

Meer informatie over Radicale vernieuwing langdurige ggz: rvggz.nl Meer informatie over het actie-onderzoek naar Radicale vernieuwing: rvggz.nl/reflectietool 

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s verschijnen allerlei blogs, vlogs, vragen, antwoorden, tips en oproepen van mensen die betrokken zijn bij Radicale vernieuwing langdurige ggz. Of van mensen met interesse daarvoor. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die Radicale vernieuwing en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat deelnemers uit de vernieuwingsbeweging vanuit hun gedeelde visie vinden.

Praat ook mee >

Vragen? Mail rvggz@loc.nl of bel 030 207 4067.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Platform deelnemers

Alle deelnemers
Click to access the login or register cheese