psychisch lijden

Van grijs naar duizend kleuren groen

Hoe lukt het mensen ondanks ziekte, beperkingen, tegenslagen of andere hobbels waarde aan hun leven te geven? En wat drijft en motiveert hen van waarde en betekenis te zijn voor anderen? In deze aflevering van 'Waardevol leven' uit het tijdschrift Zorg & Zeggenschap vertelt Frank Spijker (60), ervaringsdeskundig lid van de centrale cliëntenraad van vernieuwer LEVANTOgroep, over zijn drijfveren.

lees verder

Zinvolle dagin­vul­ling bij langdurig psychische problemen | Mensen voorop, niet regels en geld

We willen niet dat een ander voor ons bepaalt wat we moeten doen. Of wat voor ons zinvol zou zijn. Toch is dat wat in de langdurige ggz gebeurt. Beperkte standaard manieren om je dag in te vullen, druk op hulpverleners om cliënten te ‘activeren’ om doelen te behalen en budgetten niet te overschrijden. Hoe kan het anders?

lees verder (1)

De ontmoeting van mens tot mens | Terugblik Week van de Radicale ver­nieuwingsdag

Op zoek naar Waardevol leven! Dinsdag 8 november, tijdens de Week van de Radicale vernieuwing 2022 kwamen veel mensen bij elkaar binnen het netwerk Radicale vernieuwing langdurige ggz, met een…

lees verder (2)

Terug­kij­ken: opening ggz-dag Week van de Radicale ver­nieuwing!

Ook dit jaar organiseren betrokkenen bij Radicale vernieuwingsbewegingen de Week van de Radicale vernieuwing, ondersteund door LOC Waardevolle zorg. De week vindt plaats van 7 tot en met 11 november.…

lees verder

Ervaringsdes­kun­dig begeleider Martijn Fuldner: “Open en eerlijk zijn over hoe we ons voelen”

Hoe lukt het mensen ondanks ziekte, beperkingen, tegenslagen of andere hobbels waarde aan hun leven te geven? En wat drijft en motiveert hen van waarde en betekenis te zijn voor anderen? In deze aflevering vertelt Martijn Fuldner (47), ervaringsdeskundig persoonlijk begeleider bij vernieuwer HVO-Querido (geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang) over zijn drijfveren.

lees verder (1)

Pleidooi voor een nieuwe psychiat­rie van samen­wer­king – Jim van Os en Myrrhe van Spronsen

Geplaatst op 25 maart 2022 - Thema's: Opstart vernieuwings­beweging
Veel mensen die in de psychiatrie werken of er hulp zoeken, concluderen dat het anders kan. DSM-diagnoses voelen beperkend, maar hoe dan wel? Jim van Os en Myrrhe van Spronsen schreven er een boek over. De hulpverlener heeft de waarheid niet in pacht maar kan hem wel vinden: samen met de hulpvrager. We gingen er met hen over in gesprek, lieten ons inspireren en verkennen nu hoe we elkaar verder kunnen versterken.

lees verder

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese