Trailer documen­taire over radicale ver­nieuwing afsluiter medezeg­genschapsweek (verplaatst)

  • 6 oktober 2023
  • 16:00 - 17:00
  • online vanaf je eigen locatie

Deze bijeenkomst wordt omgezet in een fysieke bijeenkomst op een later moment.
Geef via het aanmeldformulier je gegevens door als je een seintje wilt als de datum bekend is.

Het afgelopen jaar heeft Anna Stienstra een documentaire gemaakt bij LEVANTOgroep Maastricht met de titel: De mens als fundament. LEVANTOgroep Maastricht is een van de organisaties die deelneemt aan Radicale vernieuwing langdurige ggz. Tijdens deze afsluiting zal de trailer van de documentaire worden vertoond en zijn teamleider Johan Dreesen en coach Jhoy Dassen van LEVANTOgroep aanwezig voor een uitgebreide toelichting en het beantwoorden van vragen. Ook filmmaker Anna Stienstra is erbij.

6 oktober is de laatste (online) bijeenkomst van de Week van de Medezeggenschap. Een week waarin medezeggenschap op allerlei manieren centraal staat en voor het voetlicht wordt gebracht.

Dit is de afsluiting, maar zeker geen einde. De ingezette beweging gaat door na de inspiratieweek. De beweging waarin men zich steeds bewuster wordt van het belang van waardevolle zorg. Zorg vanuit de menselijke benadering. Waar niet regels, maar relaties leidend zijn.

Dat is ook het uitgangspunt van LEVANTOgroep Maastricht. Het afgelopen jaar heeft Anna Stienstra daar een documentaire gemaakt met de titel: De mens als fundament. LEVANTOgroep Maastricht is een van de organisaties die deelneemt aan Radicale vernieuwing langdurige ggz.

Tijdens deze afsluiting zal de trailer van de documentaire worden vertoond en zijn teamleider Johan Dreesen en coach Jhoy Dassen van LEVANTOgroep aanwezig voor een uitgebreide toelichting en het beantwoorden van vragen. Ook filmmaker Anna Stienstra is erbij.   

Meer over de documentaire

Een jaar lang mocht Anna – volledig onafhankelijk en vanuit volledig vertrouwen – het proces van radicaal vernieuwen in de organisatie vastleggen met een camera. In dit geval op een beschermde woonlocatie voor complexe psychische zorg waar 24 mensen wonen. 

In woord en beeld brengen van datgene wat waarde toevoegt aan het leven, het wonen en de benodigde zorg. Een ogenschijnlijk eenvoudig proces maar dat veel verder gaat dan alleen de direct betrokkenen zoals bewoners, personeel en bestuur. 

Met het vastleggen van deze nieuwe werkwijze vanuit alle perspectieven is een uniek document ontstaan. En wordt de beweging van regels naar relaties concreet en verandering zichtbaar gemaakt. De mens als fundament zoals de documentaire heet, is daarmee een spiegel geworden met vele lagen. Soms confronterend, maar ook met heel veel humor. 

Aanmelden

LET OP! Deze bijeenkomst wordt omgezet in een fysieke bijeenkomst op een later moment.
Geef via het aanmeldformulier je gegevens door als je een seintje wilt als de datum bekend is.

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese