Werkbezoek deelnemer gehan­dicap­tenzorg

  • 5 september 2024
  • 14:30 - 16:30
  • Nader te bepalen

Regelmatig gaan deelnemers bij elkaar op werkbezoek. Ook mensen van onze partners worden uitgenodigd voor de werkbezoeken en zijn meestal van de partij. Zoals leden van de directie langdurige zorg van het ministerie van VWS, zorgkantoren, inspectie en Zorginstituut Nederland. Op 5 september zullen we een bezoek brengen aan een deelnemer uit de gehandicaptenzorg.

Meer informatie volgt.

Doel van deze werkbezoeken, met deelnemers maar ook met partners als VWS: samen leren door ervaringen, ideeën en zorgen uit te wisselen op vraagstukken tussen deelnemende zorgorganisaties én VWS. Dit doen we aan de hand van onderwerpen of voorbeelden die de deelnemers in hun eigen werkpraktijk tegenkomen. Samen met de deelnemers, VWS en andere systeempartners (bijvoorbeeld de inspectie of zorgkantoren) kijken we wat we daarvan kunnen leren. Zowel om de praktijk verder te helpen als te leren in het systeem. Anders dan alleen een bezoek waarbij je kijkt naar een voorbeeld werkpraktijk, staat hier dus samen leren en reflecteren centraal. Zo is het een nuttige, lerende uitwisseling tussen de deelnemers, VWS en andere systeempartners.

“De randen opzoeken of daar net overheen durven kleuren”

In het optreden van Theo van Uum, VWS-directeur langdurige zorg in deze aflevering van de Radicale vernieuwing Late Nightshow, eind 2021 vertelt hij: “De mens zien, waar je zorg en ondersteuning aan biedt, is de leidraad in alle overleggen die ik voer met Radicale vernieuwing. Waarbij we steeds proberen om de randen op te zoeken of daar net overheen durven te kleuren. Het is mooi om samen te werken vanuit de bedoeling en de randen van het ravijn op te zoeken waar de mooiste bloemen bloeien. Als we kunnen samenwerken vanuit vertrouwen, vanuit de inhoud en met de nodige lef, dan kunnen we samen hele mooie dingen bereiken.”

De samenwerking is wederkerig; voor de directie langdurige zorg vormt de beweging een buitenboordmotor. Voor de beweging is het ministerie een onmisbare samenwerkingspartner om samen muren te kunnen doorbreken.

Aanmelden

Dit werkbezoek is voor deelnemers aan de beweging. Heb je interesse om aan dit werkbezoek deel te nemen, neem dan contact op via radicalevernieuwing@loc.nl

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese