Gesprek bij VWS over ruimte voor betekenis

Geplaatst op 19 juli 2023

Gesprek bij VWS afgelopen week – met deelnemers uit de beweging en Michiel Geschiere (directeur langdurige zorg), Maarten Schallenberg (coördinerend beleidsmedewerker) en Manon Koster (beleidsmedewerker langdurige zorg).

VWS steunt sinds de start onze beweging en is partner. VWS ondersteunt ook om eventuele knelpunten in wet- en regelgeving op de juiste gesprekstafel te leggen en waar mogelijk op te lossen.

In de periodieke overleggen met de VWS-ministeries wisselen we onder meer ervaringen uit en verkennen we wat deze vernieuwing voor ieders rol en taakuitvoering betekent. We kijken wat VWS aan de beoogde vernieuwing bij kan dragen.

Ruimte voor betekenis

Deze week spraken een aantal mensen uit onze beweging vooral over wat het betekent om in de praktijk samen te werken vanuit wat van betekenis is voor cliënten, naasten en medewerkers. En over wat dat betekent voor een landelijke beweging en voor ondersteuning daarvan. We spraken over het belang van ruimte en de goede dingen blijven doen – en wat dat oplevert. Over het daarbij leren omgaan met onzekerheid die op kan spelen, als je nieuwe dingen gaat doen waarvan je nog niet precies weet hoe die uit zullen pakken. Of hoe die zich verhouden tot hoe we het altijd hebben gedaan.

Meer weten

Meer over het belang van ruimte en wat dat op kan leveren lees je in dit eerdere bericht op ons platform of hier

Lees ook:
– VWS-direc­teur langdurige zorg: regels durven schrappen getuigt van bes­tuurlijk lef
VWS wil steun zijn voor de beweging (met video)

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers: Waarom Radicale vernieuwing ertoe doet
> Video & verslag

Deelnemende organisaties

Platform deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese